Sunday, October 23, 2011

I-CITY (Don't Give Up)

Assalamualaikum salam sejahtera.. salam

Jadi jumpa lagi.. Alhamdulillah..

Baeklah hari nih nak cite lagi satu lokasi fotografi yg agak menarik tapi berbayar.. ahaha
tp time aku pergi dulu xberbayar pun.. uhuhuh.. masih percuma.. cume sekarang kene bayar.

Nama tempat nih...

I-CITY dah tau lah bro..

erk.. ade lagi die nih.. iye2 I-City..
baeklah cam biasa aku ceritakan la tentang lokasi I-City nih..
senang jer nak gi.. carik signboard I-City kan senang dah jumpe.. ahahaha

Betul2 lah bro cite.. ape er..

ahaha.. lek ar.. gurau2 skit.. agagaga..
baeklah lokasi I-City nih terletak di antara Federal Highway dan Seksyen 7 Shah Alam (dkt rumah sewa lama aku tuh).
Jadi nk ke I-City nih paling senang ikut Federal Highway menghala ke Klang. Sampai ke Simpang menuju Seksyen 7 Shah Alam, dan pintu belakang UiTM Shah alam. masuk simpang tuh... dan I-CIty sudah kelihatan dan signboard die pun ade kat situ. CUma area situ mmg Jam skit.. dah sibuk.. sbb mcm2 kedai kat situ.. dengan student lagi..
dan kalo korang lalu Federal Highway tuh menuju ker Klang.. mmg bleh nampak dr highway tuh I-City.
Nak masuk I-City nih kene bayar RM10.00 utk parking... time aku gi dulu free sbb baru bukak ahaha

okeh.. kat sini aku nk ceritakan skit pasal pengalaman aku ke sane..

Jadi masa aku kesana dari kuala lumpur.. kira2 time tuh Jam 5pm lebih lah .. Waktu aku pergi tuh.. mmg HUJAN LEBAT teramat sangat sangat.. biasa kalau hujan cam nih mmg balik umah tido lah boss.. mane ade nak gi shot sunset lagi kan... tp entah kenapa hati tetap mau pergi jugak.. salah satu sebab time tuh baru beli filter jadi sambil nk test GND filter tuh.. gagahkan diri gak lah kesane..

Abis tuh bro.. camne ade sunset tak.??

haa.. nih aku nk citer.. Alhamdulillah sampai jer sane.. hujan mula rintik2.. dan berhenti akhirnya..
jadi tunggu punya tunguu lah... last skali.. FUUH.. SubhanAllah.. mmg cantik sunset petang tuh..
mmg rezeki lah... kalau tgk lebatnye keadaan hujan sebelum,.. mmg aku sendiri pun xsangka aku
akan gi jugak shot.. sebab lebat jer mmg sampai bawak keta slow.. bukak lampu dan penglihatan pun
dalam beberapa meter je.. mmg lebat lah..

tapi itulah kan kita merancang.. Allah yg menentukan... jadi petang tuh mmg ade rezeki lah..

jadi moral of the story??

jadi pengajaran nye.. dalam landscape shooting nih.. jangan sesekali pasal awan mendung, hujan.. sunset akan xde dan kita dari awal2 dh give up.. JANGAN.. se elok nye.. cube aje lah kan.. kalau xde sunset dan hujan berterusan mmg xde rezeki lah.. tapi kalau ade rezeki.. fuuh.. mmg dapat yg luarbiasa skali..
sunset lepas hujan lebat.. udara segar.. visibility pun clear.. awan pun ade... mmg cantik xcaye tgk gambar2
yg aku dapat pada hari tuh..

1.
I-City || SunSet

2.
I-City || Somewhere Over The Rainbow

3.
I-City || Fiery Sky


Okeh jadi.. bagi sesiapa yang xpernah gi I-City leh lah try shot kat situ..
aku cadang korang datang dalam 6.30pm.. time tuh mmg lampu pun xbukak lagi..
tp xpe korang leh ronda2 survey dan carik composition, port yg best..
tunggu sunset.. kalo datang lambat malam.. mmg xdapatlah orang ramai..

Ok.. jadi kalo ade pape persoalan nak tanye.. leh lah komen2 ape yg patut .. uhuhu
Sekian.. Jumpe lagi.. InsyaAllah :D

2 comments:

Nin said...

Congrats. Dapat pelangi terus. Hambek!! =)

Syibli said...

Rezeki :D

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India